Diensten

Inkoopconsultancy
Indien u op zoek bent naar een Inkoopconsultant die verder gaat dan slechts het zoeken van een leverancier. Neem dan contact op via het formulier voor het maken van een afspraak om eens te praten over o.a: Tijdelijke inhuur, Contractmanagement, Formulering van het Inkoopbeleid en Benchmark analyses. Grow Consulting kan u helpen met deze vraagstukken, zodat levering omgezet wordt naar prestatiegerichten contracten. Een Inkoopconsultant versie 2.0 die Organisatiebewust is, Veranderingsgezind is en Analytisch nadenkt over Procesmatig Inkoop.

Leveranciersanalyse

Inzicht in uw uitgave is de basis bij een goed inkoopproces. U wilt immers ook goed weten waar u uw geld aan uitgeeft en in welke spendcategorie deze zicht bevindt. Welke afdeling is uw grootste interne klant en hoeveel leveranciers bevinden zich in een bepaalde hoofd- of subsegment. Leverbetrouwbaarheid, kredietwaardigheid en de juiste prijs zorgen voor beslissingen die je moet nemen bij contractering van juiste partij. Grow Consulting kan u helpen bij het maken van deze scan, indien u niet de mogelijkheid heeft tot geavanceerde spendanalyse tools. Indien u meer wilt weten over de mogelijkheden van de spendanalyse, neem dan contact op voor een afspraak.

Procesanalyse
Om maximale besparing te kunnen realiseren, is een goede ananlyse nodig van het interne proces. Of het nu om het totale inkoopproces gaat waarbij u de interne klant faciliteert van aanvraag tot bestelling of indien u binnen de fabriek op zoek bent naar een leverancier dat niet het product levert maar zich verantwoordelijk gaat voelen voor een onderdeel van het productie proces, de grootste besparing realiseert u om samen met de interne klant de uitdaging aan te gaan en processen inzichtelijk te maken. Veel fabrieken of bedrijven richten zich vandaag de dag op een “LEAN” process en daarom is het belangrijk dat u dit meeneemt in uw tendertraject. Laat u leverancier meedenken en stel hem verantwoordelijk voor het proces, door middel van het opstellen van een prestatiecontract, in plaats van “slechts” het leveren van een product. Zo houdt u uw leveranciers scherp en kunt u de Inkoop en uw Inkooporganisatie verder professionaliseren zonder dat u de risico’s van uw organisatie vergroot. Zo kunt u weer verder gaan met hetgeen waar U het beste in bent! Indien u op zoek bent naar een consultant die met u meedenkt, neem dan contact op met ons.